Στο πλαίσιο των Μεταπτυχιακών Σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τέσσερις ομάδες φοιτητών θα παρουσιάσουν καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις που έχουν εκπονήσει με τη μορφή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων. Πρόκειται για νεοτεριστικές ιδέες, άμεσα εφαρμόσιμες στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο, που συνδέουν αρμονικά το τεχνικό υπόβαθρο των φοιτητών με την οικονομική διερεύνηση του χώρου στον οποίον εξειδικεύονται. Τα επιχειρηματικά σχέδια, που στηρίζονται σε τεχνολογίες αιχμής και στη σύγχρονη αντίληψη της επιχειρηματικότητας, δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά και αφορούν στους τομείς των ζωοτροφών, της εστίασης και της βιομηχανίας γαλακτοκομικών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς και της εκπόνησης των σχεδίων θα παρουσιαστούν στο κοινό την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, στις 17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κατά την ετήσια τελετή βράβευσης επιχειρηματικών σχεδίων.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν, εκτός από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, στελέχη Τραπεζών και Επιχειρήσεων, Επιχειρηματίες και Επενδυτές του Τομέα των τροφίμων και της αγροτικής παραγωγής, καθώς και μεγάλος αριθμός φοιτητών που εξειδικεύονται στις τεχνολογίες τροφίμων.

Την εκδήλωση θα υποστηρίξει δεκαμελής Επιστημονική Επιτροπή εκλεκτών Ακαδημαϊκών και κορυφαίων Στελεχών ελληνικών και ξένων Επιχειρήσεων, η οποία θα αξιολογήσει τις επιχειρηματικές προτάσεις.