ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αλέξανδρος Κουρής είναι επιχειρηματίας, δημιουργός προϊόντων και ζυθοποιός. Το 2012 ίδρυσε τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, δημιουργώντας τις μπίρες ΝΗΣΟΣ, οι οποίες έχουν αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά brands στον κλάδο της ζυθοποιίας. Το 2023, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων συνήψε στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Carlsberg για τη διανομή των ζύθων ΝΗΣΟΣ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πριν στραφεί στη ζυθοποιία, ανέπτυξε μια 25ετή καριέρα στην επικοινωνία, το marketing και την καινοτομία, ως μέτοχος, διευθυντής και ιδρυτής εταιρειών στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Συνίδρυσε και διηύθυνε την εταιρεία συμβουλευτικής Critical Publics (Αθήνα & Λονδίνο), ίδρυσε την Altervision (design, branding & επικοινωνία) και υπήρξε μέτοχος και εντεταλμένος σύμβουλος του PRC Group, μητρικής εταιρείας των TUCK UK, TMI International, MRB/Millward Brown Greece και Advocate/Burson-Marsteller. Στο παρελθόν υπηρέτησε σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνή διαφημιστικά δίκτυα όπως οι TBWA-Intermarkets, BBDO και JWT.
Είναι πτυχιούχος Business Administration (Marketing) του Deree – The American College of Greece, κάτοχος Diploma in Marketing (CIM) και έχει παρακολουθήσει Executive Education στη Γενική Διοίκηση στο INSEAD. Το 2015 απέκτησε Δίπλωμα στη Ζυθοποιία και Βυνοποιία από το Πανεπιστήμιο KU Leuven του Βελγίου, ενώ σήμερα ολοκληρώνει διαδικτυακά το 12μηνο πρόγραμμα CLIMB στο Harvard Business School.
Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε κλαδικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Είναι μέλος Δ.Σ. στο πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά (με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ συνίδρυσε και υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Το 2019 συμμετείχε για 2 χρόνια στην Ομάδα Προγράμματος και δημιουργίας του Brewers of Europe Forum, έπειτα από προσκληση του Γενικού Γραμματέα των Ζυθοποιών Ευρώπης.
Γεννημένος το 1966, πατέρας δύο παιδιών, παραμένει προσηλωμένος στην καινοτομία, την ποιότητα και την αριστεία στην επιχειρηματικότητα, την ηγεσία και τη δημιουργία αξίας.