Το μάθημα πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν στον προγραμματισμό και τη λειτουργία εφοδιαστικών αλυσίδων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, με έμφαση στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα. Εξετάζονται θέματα σχετικά με τη διαχείριση προμηθειών, τη διαχείριση αποθεμάτων, τη διανομή προϊόντων και τη διαχείριση παραγγελιών, καθώς και ζητήματα αναφορικά με τις λειτουργίες της αποθήκευσης και της εμπορευματικής μεταφοράς. Επιπλέον, εξετάζονται οι ιδιαιτερότητες και τα κύρια εμπλεκόμενα μέρη των αγροδιατροφικών εφοδιαστικών αλυσίδων και ζητήματα σε σχέση με τον στρατηγικό ρόλο και τη σπουδαιότητα των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο/η φοιτητής/τρια θα είναι σε θέση να:
- εξηγεί τη δομή, τα συστατικά και τις ιδιαιτερότητες των εφοδιαστικών αλυσίδων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων
- εφαρμόζει σύγχρονες προσεγγίσεις, εργαλεία και μεθόδους στη διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας
- εφαρμόζει μια συστημική και ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
- συγκρίνει εναλλακτικές λύσεις στον σχεδιασμό και τη λειτουργία εφοδιαστικών αλυσίδων