logo
GR | ΕΝG
search icon

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κυριάκος Δρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει λάβει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Μεταπτυχιακό τίτλο από το University of Nebraska-Lincoln, Department of Agricultural Economics και Διδακτορικό τίτλο από το University of California-Berkeley, Department of Agricultural and Resource Economics.

Έχει εργαστεί ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό  στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας. Έχει επίσης εργαστεί ως οικονομολόγος στο United States Patent and Trademark Office και εξωτερικός συνεργάτης έρευνας στον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην εμπειρική μελέτη της διαχείρισης της καινοτομίας, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της μεταφοράς τεχνολογίας. Έχει πάνω από είκοσι δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, όπως το Nature, European Economic Review, Journal of Economic Behavior and Organization, και International Journal of Industrial Organization.

pdf icon pdf icon

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

chair icon

Αναπλ. Καθηγητής

phone icon

210 4142287

letters icon

drivas@unipi.gr

university icon

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Διδασκόμενα Μαθήματα

Οικονομικά της Καινοτομίας